Dit koor biedt jongeren tussen de 15 en 35 jaar ontspanning door met elkaar te zingen en nieuwe psalmen en liederen te bestuderen. Hierbij heerst een ontspannen en gezellige sfeer. Iedere woensdagavond repeteert het jongerenkoor van 19:45 – 21:45. Daarnaast worden ongeveer 7 uitvoeringen per jaar gegeven in zowel de regio van Tholen als verderop in het land.

Hananja was de vriend van Daniel, een jonge profeet die tijdens het regime van koning Nebukadnezar in ballingschap naar Babylonie was gevoerd. De betekenis van zijn naam is God begenadigt. Elders in de Bijbel komt de naam Hananja eveneens voor. Het Bijbelboek Kronieken beschrijft hem Hananja als een zoon van Heman, de ziener van de koning Asaf. Deze Heman had veertien zonen die onder zijn leiding waren gesteld tot de dienst in het huis van God, door middel van gezang en begeleiding op cimbalen, luiten en harpen.

Zing jij graag en houd jij van gezelligheid? Kom dan ook eens een avondje meezingen! Meer informatie over dit jongerenkoor, waaronder data van uitvoeringen, zijn te vinden via http://www.jongerenkoorhananja.nl/.